[Dit is een verplichte mededeling] Deze website bewaart cookies op uw apparaat om te kunnen functioneren, om uw bezoekgedrag te analyseren ter verbetering van de website en om advertenties af te stemmen op u als bezoeker. Klik hier om de volledige mededeling te lezen. Doorgaan op deze website betekent akkoord.

« Return to front page


Book Cover

Het Hypnose Vliegwiel voor Ondernemers

Gegarandeerd meer winst

Auteur:
Ricardo Nielsen
Recensent:
Quintus C. Hegie, MSc
Verkrijgbaar bij:
ManagementBoek.nl

Als je bij "Het Hypnose Vliegwiel voor Ondernemers" van Ricardo Nielsen vermaakt verwacht te worden met een grote hypnose show, dan heb je het helemaal mis. Met dit op het eerste oog wat onopvallende boek beschik je juist over een serieus instrument om als startende ondernemer opvallend veel impact op jezelf en je onderneming te maken.

De krachtige belofte die Ricardo Nielsen doet door elementen uit hypnose te combineren met het thema ondernemerschap kan al te gemakkelijk worden weggewuifd. Met zijn sobere cover straalt "Het Hypnose Vliegwiel voor Ondernemers" daarnaast niet de allure uit, die je vindt bij boeken van succesvolle ondernemers. Welke aantrekkingskracht is er voor mij als lezer, om te midden bij mijn drukke ondernemersleven, juist stil te gaan staan bij mijzelf voordat ik iets doe? Bij het idee dat ik mezelf in hypnose breng, zittend op een comfortabele bank, mijn toekomstige succes visualiserend, krijg ik een gevoel van te veel stilzitten in een ondernemerswereld die constante beweging vergt. Stilstand betekent achteruitgang…

Wie toch het boekje openslaat, wordt al vrij snel geconfronteerd met zijn of haar eigen 'hypnosebubbel', zoals Nielsen dat verwoordt in hoofdstuk 3. Wat ik in de vorige alinea heb verwoord als reden waarom "Het Hypnose Vliegwiel voor Ondernemers" door mij onaangeroerd in het winkelschap zou kunnen blijven liggen, is PRECIES de bullshit gedachtengang die ik mezelf voor heb gehouden om mijn vliegwiel niet te laten draaien. Dat verhaaltje in je hoofd blijkt de handrem die je tegenhoudt om je winst en potentie als ondernemer (m/v) te behalen. Nielsens boek heeft - in combinatie met het bijbehorende werkboek - juist wel die factor dat je 'Oh-My-God' ineens helder begint te zien en de puzzelstukjes voor jouw ondernemers­aanpak helemaal verkeerd lagen om jouw ideale plaatje te kunnen vormen.

Aan je mindset en aan je (verborgen, beperkende) overtuigingen werken is zo belangrijk. Dit aspect van 'zelfhypnose' wordt zeer onderschat, wellicht zeker bij mensen die nog maar weinig tot geen ondernemers­ervaring hebben. De drive als ondernemer om te doen, juist veel te doen, laat je er al snel aan voorbij gaan dat je eerst dient te beginnen met Thinking Time. Jezelf en je onderneming bekijken met de lens van hypnose - je gedachten, je gevoelens, je diepere angsten en drijfveren - dat is die 20% van je tijd c.q. aandacht die 80% van je succesgraad bepaalt. Ik geloof er heilig in dat het doel van 100k extra winst door het lezen en toepassen van het materiaal uit "Het Hypnose Vliegwiel voor Ondernemers" zeer realistisch is. Dat moet iedere ondernemer gaan lukken!

Persoonlijk vind ik de concrete ondernemerstips en adviezen die Nielsen geeft in elk hoofdstuk redelijk doorsnee, in de zin van: ideaal voor startende ondernemers om te leren, maar voor gevestigde ondernemers toch vooral open deuren. Bij elke spijl van het vliegwiel komt een nieuw onderwerp aan bod, zoals geld, communicatie, leiderschap, etc. Bijvoorbeeld: Als je klanten zoekt, dan dien je je klanten actief te gaan bereiken (logisch). Nielsen vertelt je dit soort praktische stapjes op een overwegend directieve, zelfverzekerde manier. Die schrijf­stijl kan je liggen of niet. Maar de clue in dit boek zit 'm volgens mij ook niet echt in de stapjes inhoudelijk zelf, maar juist in dat kader van introspectie van je mindset door middel van technieken uit hypnotherapie.

Het doorbreken van verborgen beperkende overtuigingen, aangeleerde onwaarheden, aannames gebaseerd op van horen zeggen, lul­verhaaltjes die jij jezelf voorhoudt, dat maakt het verschil van dag en nacht met de ondernemers die ik zelf coach als vrijwilliger bij een sociale kredietinstelling. En het zijn ook juist die zaken, die als je die aanpakt, de winst­kraan doen opendraaien als nooit tevoren. Ik weet het want ik heb het meegemaakt bij mijn eigen bedrijven. En, spoiler alert, ik heb mezelf ook jaren geleden laten opleiden tot Meester Hypnotiseur. Dat maakte dit boek lezen extra herkenbaar voor mij.

De kracht voor jezelf zit hem zeker in het stap-voor-stap doen van de oefeningen. Door de opzet van het boek, plus het gemakkelijk te downloaden werkboek, kan dat ook heel goed. Je hebt wel een printer en een pak papier nodig als je in het werkboek zelf wilt kunnen schrijven. Maar ook al werk je de oefening uit op de achterkant van het visite­kaartje van je onderneming, het effect van zelf­reflectie middels hypnose is als een wonder dat je bedrijf 'overkomt'. Nielsen gebruikt geen moeilijk vakjargon, maar juist simpele, toegankelijk 'doe dit en doe dat, en zo zit het'-taal, met af en toe een interessante anekdote of een gelijkenis met zijn eigen ervaringen.

Kortom: "Het Hypnose Vliegwiel voor Ondernemers" is er voor die ondernemer (m/v), die zichzelf en zijn of haar onderneming serieus wil nemen zonder het doen van aannames vooraf of door te verschuilen achter voor­oordelen. De ondernemer die op zoek is naar gegarandeerd meer winst, en zich daarbij niet schaamt om aan een flinke portie confronterende zelf­reflectie te doen, zal Nielsens boek enorm gaan waarderen. En hopelijk ook juist zichzelf echt leert kennen, in al zijn of haar schoonheid en kracht.

Over de recensent

Portrait Econometrist en informaticus Quintus C. Hegie, MSc (37) is zeer krachtig in het combineren van linker- en rechterhersenhelft voor het oplossen van problemen. Geen wonder dat hij ook Meester Hypnotiseur in zijn lijst vaardigheden heeft staan. Als vrijwilliger bij een sociale krediet­instelling werkt hij graag met startende en groeiende ondernemers. Voor bedrijven ontwikkelt hij met name slimme software op het snijvlak van gevorderde data analyse, bedrijfswaarde optimalisatie en technisch schaalbare innovatie.

"De grootste fout die je kunt maken is je eigen hypnosebubbel in stand proberen te houden." - Quintus C. Hegie, MSc, www.quintushegie.com

FREE BUSINESS BOOST NEWSLETTER SIGN UP

Connect 1st degree with entrepreneur Quintus for exclusive access to a profound network of business go-getters, 6-figure income earners and abundant life achievers.

Receive valuable business tips, marketing mastering tricks, free life-coaching advice, training videos and much more right in your e-mail box.

  • Writing to You from The Official Lowest Point in The Netherlands, near Rotterdam (The Only Way Is Up™)

  • Paid phone coaching & videocall consultations (Google™ Meet, Microsoft™ Teams, Zoom™, etc.) available

  • Message me on LinkedIn (for Business Opportunities)

Find yourself voluntary filling in & submitting this activation form

N.B. You'll need to confirm your free subscription by clicking the link in the e-mail sent to you. If you did not receive an e-mail please double-check the correct spelling of your e-mail addres, check your commercial mailings box or junk folder. Unsubscribe at any time to cancel your growth path and revert back to boring average.